Budapeststubbe
05.03.2019
Den här bakelsen/tårtan var en av min pappas favoriter när vi var ute på en fika. Blandningen av maräng, grädde, choklad och nötter är en enkel och supersmaskig blandning.
Omdöme: Inte så svår att göra men marängen kan vara lite knepig att få till, men se bara till att vispa den i en metallbunke och absolut inte i en plastbunke för dom kan var feta.
Svårhetsgrad: 2 / 5
Ingredienser
Maräng:
6 st äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsanpulver
100 g finhackade hasselnötter
Fyllning + garnering :
3 dl vispgrädde (vispas)
1 burk mandariner i sockerlag
Smält choklad
Mandelspån
Florsocker
Gör så här:
Maräng:
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren metallbunke, det är mycket viktigt att det inte kommer ner något fett i marängen för då blir marängen platt.
- Börja tillsätta sockret med ca ½dl i
taget och vispa med ca 1min innan du tillsätter mer.
- Blanda
marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i
smeten. Inte vispa.
- Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 - 10
längder på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda marängbottnen i 175 grader
ca 20 - 25 minuter.
- Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret
kvar.
- Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterligare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt.
Fyllning och garnering:
- Bred sedan på fyllning, vispad grädde och en burk konserverade
mandariner.
- Rulla ihop marängen, kantskär och garnera med smält choklad.