Budapeststubbe

05.03.2019

Den här bakelsen/tårtan var en av min pappas favoriter när vi var ute på en fika. Blandningen av maräng, grädde, choklad och nötter är en enkel och supersmaskig blandning.

Omdöme: Inte så svår att göra men marängen kan vara lite knepig att få till, men se bara till att vispa den i en metallbunke och absolut inte i en plastbunke för dom kan var feta.

Svårhetsgrad: 2 / 5

Ingredienser

Maräng:
6 st äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsanpulver
100 g finhackade hasselnötter

Fyllning + garnering :
3 dl vispgrädde (vispas)
1 burk mandariner i sockerlag
Smält choklad
Mandelspån
Florsocker

Gör så här:

Maräng:

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren metallbunke, det är mycket viktigt att det inte kommer ner något fett i marängen för då blir marängen platt.
  2. Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa med ca 1min innan du tillsätter mer.
  3. Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa.
  4. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 - 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 - 25 minuter.
  6. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar.
  7. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterligare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt.

Fyllning och garnering:

  1. Bred sedan på fyllning, vispad grädde och en burk konserverade mandariner.
  2. Rulla ihop marängen, kantskär och garnera med smält choklad.