Chocolate chip cookies

22.03.2018

Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, bara att ta fram, lägga på en plåt och grädda när det kommer spontanbesök! Kakan blir seg och mjuk. Och full med massor av choklad.

Omdöme: Gott och eftersom man gör den på en ugnsplåt så går det riktigt fort att göra dom.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:
2 dl farinsocker
2 dl strösocker
350 g smör, rumsvarmt
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 äggula
6.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
300 g choklad (jag använde mörka chokladdroppar)

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop farinsocker, smör, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
  3. Rör sedan ner resterande ingredienser (utom chokladdropparna) och arbeta ihop en smidig- och något kladdig deg.
  4. Blanda ner 2/3 av chokladen i degen.
  5. Tryck ut degen på plåten och strö sedan över resterande choklad.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter.
  7. Tag ut och låt svalna helt innan du skär kakan i bitar.