Chokladbiskvier med Marängsmörkräm

22.03.2018

Tänk att jag alltid trott att det här syndigt goda bakverket heter "Beskvier"... men nu när jag letade efter recept så insåg jag att det heter Biskvier... Hahahaha så fel man kan ha.  Här är iaf ett recept på Krämiga chokladbiskvier, jag har ju aldrig tidigare provat att baka biskvier men tänkte att nu är det nog dags att prova. Det var inte så svårt, men lite pilligt och kladdigt var det.

Omdöme: Det är lite pilligt att göra biskvier men dom är rent tekniskt inte svåra att göra. Håll bara smörkrämen kall så mycket det bara går så är det mycket lättare att få snygga biskvier

Svårhetsgrad: 2 / 5

Det här behöver du:

Botten:
2 äggvitor
200 g mandelmassa
1 dl strösocker

Marängsmörkräm:
1 äggvita
1.5 dl strösocker
200 g rumstempererat smör
100 g choklad

Topping
150 g mörk choklad

Gör så här:

Bottnar

  1. Börja med att sätta ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smeten är väldigt enkel att göra i t ex en matberedare (det gjorde iaf jag). Börja med att knäcka i 2 äggvitor.
  3. Tillsätt sedan mandelmassan lite i taget så att den hinner blandas med äggvitan till en klumpfri smet.
  4. Tillsätt slutligen sockret och låt det blandas med mandelmassan.
  5. Spritsa sedan ut smeten i 20 jämnstora rundlar, ca. 3 cm i diameter. Det låter väldigt litet, men när dom gräddas flyter dom ut till perfekt storlek.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter.
  7. Tag ut och låt bottnarna svalna helt.

Marängsmörkräm

  1. Smält chokladen och låt den svalna.
  2. Vispa upp äggvita och strösocker i en värmetålig bunke över ett vattenbad.
  3. Vispa hela tiden tills marängen blivit fluffig och nått en temperatur om 50-60°c.
  4. Tag av från värmen och fortsätt sedan vispa tills marängen svalnat helt, gärna i din assistent.
  5. När marängen svalnar så tillsätter du smöret i små bitar, lite i taget.
  6. Vispa hela tiden tills du fått en fluffig marängsmörkräm.
  7. Rör sedan ner den smälta, avsvalnade chokladen och rör ihop tills allt blandats väl.
  8. Ställ in bunken med smörkrämen i kylskåpet ca 30 min så att smörkrämen får stelna lite.

Montering

  1. Smält chokladen till toppingen och ställ åt sidan så att den får svalna.
  2. Bred ut smörkrämen på bottnarna, forma dem toppigt med hjälp av en spatel.
  3. Ställ sedan in i frysen i ca. 10-15 minuter.
  4. Doppa eller pensla sedan de kalla biskvierna i chokladen och låt de stelna i kylskåp en stund.