Chokladbollar med Dulce de Leche-gömma

22.03.2018

Fridas bakbloggs Chokladbollar med Dulce de Leche-gömma (Själva namnet "Dulce de leche" betyder Sötad mjölk - och är den färdig kokade varianten av kondenserade mjölk, som heter karamelliserad mjölk) är helt fantastiska, en god chokladsmet med en söt och krämig kärna med smak av kola.

Omdöme: Superenkelt, kladdigt och supergott.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser:
150 g Smör
1 1/2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
3 msk starkt Kaffe
1 1/2 msk Kakao
1 1/2 msk Oboýpulver
5-6 dl Havregryn
-
1/3 burk Dulce de leche
Kokos/Pärlsocker

Gör så här:

  1. Börja med att stoppa in burken med Karamelliserad mjölk i kylskåpet.
  2. Häll alla ingredienser (utom den karamelliserade mjölken & kokos) i en stor bunke.
  3. Arbeta ihop till en jämn chokladbollssmet med hjälp av en elvisp.
  4. Rulla till bollar.
  5. Gör ett litet hål med lillfingret i varje chokladboll.
  6. Ta ut den karamelliserade mjölken ur kylskåpet, som förhoppningsvis har blivit lite stelare och mindre kladdig.
  7. Tryck ner lite karamelliserade mjölk i chokladbollens hål och nyp sedan ihop bollen innan du rullar den i t ex. kokos.