Chokladbollar med Dulce de Leche-gömma
22.03.2018
Fridas bakbloggs Chokladbollar med Dulce de Leche-gömma (Själva namnet "Dulce de leche" betyder Sötad mjölk - och är den färdig kokade varianten av kondenserade mjölk, som heter karamelliserad mjölk) är helt fantastiska, en god chokladsmet med en söt och krämig kärna med smak av kola.
Omdöme: Superenkelt, kladdigt och supergott.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser:
150 g Smör
1 1/2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
3 msk starkt Kaffe
1 1/2 msk Kakao
1 1/2 msk Oboýpulver
5-6 dl Havregryn
-
1/3 burk Dulce de leche
Kokos/Pärlsocker
150 g Smör
1 1/2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
3 msk starkt Kaffe
1 1/2 msk Kakao
1 1/2 msk Oboýpulver
5-6 dl Havregryn
-
1/3 burk Dulce de leche
Kokos/Pärlsocker
Gör så här:
- Börja med att stoppa in burken med Karamelliserad mjölk i kylskåpet.
- Häll alla ingredienser (utom den karamelliserade mjölken & kokos) i en stor bunke.
- Arbeta ihop till en jämn chokladbollssmet med hjälp av en elvisp.
- Rulla till bollar.
- Gör ett litet hål med lillfingret i varje chokladboll.
- Ta ut den karamelliserade mjölken ur kylskåpet, som förhoppningsvis har blivit lite stelare och mindre kladdig.
- Tryck ner lite karamelliserade mjölk i chokladbollens hål och nyp sedan ihop bollen innan du rullar den i t ex. kokos.