Chokladbollar med Kolagömma

22.03.2018

I julas misslyckades jag med första julmustkolasatsen (vilken är sjuktgod och måste testas) så jag tänkte slänga den... Men så kom jag på att jag läst ett recept på Fridas Bakblogg med chokladbollar med knäckgömma. Så helt plötsligt kom mina mjuka kolor till användning och jäklar vad gott det blev!!!

Omdöme: När väl kolan eller knäcken är klar så är det hur enkelt som helst att göra dom här godingarna.

Svårhetsgrad: 1/ 5

Innehåll:

200 g Smör
1.5 dl Florsocker
0.75 dl Kaffe eller vatten
1 dl Oboýpulver
2 msk Kakao
1 msk Vaniljsocker
9-10 dl Havregryn
1 sats Knäck eller kola som kokat till ca. 123°C.

Gör så här:

  1. Koka knäcken (eller kolan) enligt anvisningar, låt dock endast koka till ca. 123°C.
  2. Häll upp i form och låt stelna ett par timmar.
  3. Vispa rumsvarmt smör med florsocker, kaffe, oboypulver, kakao och vaniljsocker i din assistent eller med elvisp till ett fluff.
  4. Tillsätt havregryn lite i taget och vispa på hög hastighet tills grynen krossas. Vispa tills du fått en smet du kan rulla direkt.
  5. Rulla kulor av knäcken och rulla sedan in dem i chokladbollssmet.
  6. Rulla i kokos eller pärlsocker och förvara i kylskåpet i en tätslutande burk med lock.

Går att frysa!