Chokladbollar med Nutellagömma

22.03.2018

Gillar du också nutella i bakverk? Här har du grym kombination av en riktigt god chokladsmet med en farligt god kärna av Nutella.

Omdöme: Sjukt goda chokladbollar!!!.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Recept: Lindas Bakblogg

Det här behöver du:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
5 msk Oboýpulver
0.5 dl Kaffe, starkt
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn - efter behov
Nutella
Kokos

Gör såhär:

  1. Börja med att frysa in teskedsstora klickar av nutella, som du klickar ut på ett bakplåtspapper.
  2. Låt de frysa minst 2 h.
  3. Vispa smör och strösocker fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet.
  4. Vispa ner grädden till en fluffig massa.
  5. Tillsätt resten av ingredienserna, havregryn efter behov.
  6. Havregrynet ska mixas sönder i bakmaskinen eller med elvispen, så smeten kommer vara väldigt kladdig.
  7. Ställ smeten i kylskåpet minst 30 minuter.
  8. Skeda ut ganska stora klickar smet på ett bakplåtspapper.
  9. Tag fram nutellan och tryck ner dem i smeten.
  10. Rulla till bollar så att nutellan göms helt.
  11. Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller vad du nu vill ha.
  12. Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet.

    Funkar utmärkt att frysa in.