Chokladbollsrulltårta

25.03.2018

Gillar du chokladbollar...? Då måste du prova det här receptet! Tänk dig en gigantisk chokladboll i rulltårtsform. Men det är extremt mäktig så räkna med att den räcker till många.

Omdöme: Lätt att göra och gott att äta, men vääääääldigt mäktigt!!!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:

Chokladboll
:
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
8 dl havregryn
0,5 dl starkt kaffe eller espresso

Havre/kokosboll:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
0,5 dl mjölk

Gör så här:

  1. Använd två separata bunkar. Vispa samman smör och socker till både chokladboll och havre/kokosboll.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna i vadera bunke och arbeta ihop tills välblandat.
  3. Kavla ut chokladbollsfyllningen mellan två bakplåtspapper till en rektangel på cirka 30×30 cm.
  4. Gör likadant med havre och koksfyllningen.
  5. Lägg havre och kokosfyllningen ovanpå chokladbollsdegen och rulla ihop till en tight rulltårta.
  6. Börja med att vika in långsidan ordentligt så att du får med snurren. Använd bakplåtspapperet som hjälp när du rullar.
  7. Lägg rullen i kylen 1-2 timmar tills den är riktigt kall.
  8. Häll pärlsocker på en bricka och rulla hela ovansidan på din chokladbollstårta.