Chokladdoppade kokostoppar

24.03.2018

Här är ett riktigt gott recept på klassiska kokostoppar men med en liten touch av lime.

Omdöme: Enkelt och gott... en oslagbar kombination!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
5 1/2 dl kokosflingor
Skal av 1 lime
100g ljus eller mörk choklad


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
  3. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.
  4. Forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kokostopparna gyllene i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  6. Låt dom svalna medan du smälter chokladen i micro eller över ett vattenbad.
  7. Doppa kokostopparna i den smälta chokladen och ställ dom på ett bakplåtsklätt fat.
  8. Ställ in dom doppade topparna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.