Chokladdoppade kokostoppar
24.03.2018
Här är ett riktigt gott recept på klassiska kokostoppar men med en liten touch av lime.
Omdöme: Enkelt och gott... en oslagbar kombination!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
5 1/2 dl kokosflingor
Skal av 1 lime
100g ljus eller mörk choklad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
- Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.
- Forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kokostopparna gyllene i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt dom svalna medan du smälter chokladen i micro eller över ett vattenbad.
- Doppa kokostopparna i den smälta chokladen och ställ dom på ett bakplåtsklätt fat.
- Ställ in dom doppade topparna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.