Chokladflarn med passionskräm

27.10.2020

Den här kakan gjorde succé när jag bjöd på den. Blandningen av chokladflarnen och den goda smörkrämen är en riktig höjdare.

Omdöme: Enkelt och gott... frågor på det???

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

Ca 20 st

Flarn:
100g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk kakao

Passionskräm:
100g smör
2 dl florsocker
1 äggula
3 passionsfrukter

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna till flarnen.
  3. Klicka ut smeten i ca 1 tsk stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.  Tänk på att dom flyter ut ganska mycket så klicka ut med ganska mycket mellanrum. Jag hade 12 klickar/plåt.
  4. Grädda flarnen mitt i ugnen i ca 9-10 minuter.
  5. Ta ut kakorna och låt dom svalna på plåten.
  6. Blanda smör, florsocker, äggula och passionsfrukterna i en bunke. Vispa ihop smeten tills du får en jämn smet.
  7. När kakorna svalnat helt klickar eller spritsar du på fyllningen på hälften av flarnen, och sedan lägger på resten av flarnen som lock.