Chokladflarn med passionskräm
27.10.2020
Den här kakan gjorde succé när jag bjöd på den. Blandningen av chokladflarnen och den goda smörkrämen är en riktig höjdare.
Omdöme: Enkelt och gott... frågor på det???
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser
Ca 20 st
Flarn:
100g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk kakao
Passionskräm:
100g smör
2 dl florsocker
1 äggula
3 passionsfrukter
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna till flarnen.
- Klicka ut smeten i ca 1 tsk stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att dom flyter ut ganska mycket så klicka ut med ganska mycket mellanrum. Jag hade 12 klickar/plåt.
- Grädda flarnen mitt i ugnen i ca 9-10 minuter.
- Ta ut kakorna och låt dom svalna på plåten.
- Blanda smör, florsocker, äggula och passionsfrukterna i en bunke. Vispa ihop smeten tills du får en jämn smet.
- När kakorna svalnat helt klickar eller spritsar du på fyllningen på hälften av flarnen, och sedan lägger på resten av flarnen som lock.