Daimmarängtårta

25.03.2018

En drömgod glassmarängtårta som även kallas för daimtårta. En god marängbotten med gräddig lyxig daimglass ovanpå. Receptet är enkelt att göra och går bra att förbereda och sedan ta fram ur frysen när gästerna kommer!

Omdöme: En enkel tårta som går att förbereda dagar innan gästerna kommer. Så plockar man bar fram den några minuter innan den ska serveras.

Svårhetsgrad: 2 / 5

Det här behöver du

Maräng
3 st äggvitor
150 g strösocker
150 g sötmandel

Glassfyllning
3 st äggulor
0.5 dl socker
3 dl vispgrädde
100 g daim
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Finmal mandeln i matberedare
  3. Vispa äggvitorna hårt till dom skummar, tillsätt strösocker lite i taget och fortsätt vispa.
  4. Vänd försiktigt ner mandeln med en slickepott
  5. Häll ner smeten i en smord form med löstagbar kant.
  6. Sätt in formen i ugnen i ca 25 min, och låt den sedan svalna, alt ställ in den i kylen en stund..
  7. Hacka Daimen i små bitar. Tips! Låt chokladen vara kvar i pappret och slå med knivhandtaget på förpackningen. Alt. slå försiktigt med en mortel på Daimförpackningen. Sen är det bara att hälla ut den krossade daimen.
  8. Vispa äggulor och strösocker fluffigt.
  9. Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ner äggsmeten i grädden.
  10. Tillsätt den krossade daimen och vaniljsocker.
  11. Häll glassmeten över den svala botten och ställ i frysen i minst 4 timmar.
  12. Innan du serverar tårtan kan det vara snyggt att pudra lite kakao eller strö lite krossad daim på tårtan.