Daimtårta med mandelbotten
25.03.2018
Det här receptet fick jag av min mamma, en riktigt god och enkel
tårta! Den här tårtan är glutenfri, och om du byter ut grädden till
laktosfri så blir även tårtan laktosfri.
Omdöme: Mycket god och enkel tårta, som går snabbt att slänga ihop.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Recept och bild: Gunilla Dahlberg
Det här behöver du:
Botten
:
2 ägg
2 dl socker
1 hg mandel
0.5 tsk bakpulver
Garnering:
3 dl grädde
2-4 msk O´boy (efter egen smak)
1 st dubbeldaim
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Mal mandeln och blanda den med bakpulver
- Blanda mandelblandningen med äggblandningen.
- Häll smeten i en smord ugnsform med löstagbar kant.
- Grädda ca 30 min.
- Ta ut formen ur ugnen och låt den svalna.
- Vispa grädden hårt och blanda den med O´boy.
- Bred chokladgrädden över den svala botten. OBS! Viktigt att botten verkligen är sval, annars kommer grädden att smälta.
- Hacka Daimen och strö den över tårtan.
Tips! Låt Daimen vara kvar i förpackningenoch slå med knivhandtaget på förpackningen. Alt. slå försiktigt med en mortel på Daimförpackningen. Sen är det bara att hälla ut den krossade daimen.