Filmjölkslimpa

24.06.2019

En klassisk filmjölkslimpa med mycket god smak. Den håller sig saftig flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur.

Omdöme: Saftigt och gott.

Svårhetsgrad: 1/ 5

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörksirap
1 msk brödkrydda

flingsalt

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.
  4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
  5. Strö lite vetemjöl och flingsalt på ytan.
  6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.
  7. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan.
  8. Låt limpan svalna inlindad i en handduk.
  9. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.