Ischoklad av vitchoklad och polkagris

23.03.2018

Ischoklad kanske inte är världen roligaste julgodis, men själva grundreceptet funkar utmärkt som grund och sedan går det att variera smakerna. Här är min version med polkagris. Jag gjorde dom i silikonformar som jag köpt från Söders Gourmet. Jag fyllde hålrummet på toppen av chokladen med en mörk choklad med lite chillismak.

Omdöme: Riktigt gott och med bara tre ingredienser så är det verkligen superenkelt att göra.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:
200g Vit choklad
100g Kokosfett
ca 15st Polkagrisar
Ischokladformar eller silikonform
(Min silikonform är köpt på Söders Gourmet och heter Micro Savarin)

Gör såhär:

  1. Smält chokladen och kokosfett i ett vattenbad
  2. Krossa polkagrisarna till småbitar i t ex en mortel
  3. Lägg dom krossade polkagrisarna i silikonformen eller Ischokladformarna
  4. Fyll formarna med den smälta chokladen
  5. Ställ in i kylen i ca 2 timmar
  6. Förvaras kallt