Jordgubbs- och rabarberpaj

17.06.2018

Jag och mitt cykelgäng var och fikade på Kafé Klavér som ligger vid Hedlandet. Och jösses vilken god paj jag åt där!!! Så det var bara att åka hem och leta reda på ett recept att prova. Den här pajen är verkligen en härlig sommarpaj.

 Omdöme: En supergod paj som verkligen smälter i munnen! 

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:

ca 800g Rabarber 
ca 2 l jordgubbar
1 msk potatismjöl
3 dl strösocker
250 gram smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker

Gör så här :

  1. Ställ ugnen på 200 grader,
  2. Rör ihop 2 dl strösocker, smör, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker.
  3. Smörj en pajform 
  4. Skala, tvätta och skiva upp rabarber och fördela dem i en smord form, varva rabarber och jordgubbar. 
  5. Pudra över potatismjöl, och  1 dl strösocker. 
  6. Fördela över smuldegen och grädda pajen i cirka 30- 40 minuter

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.