Kladdkaka med ostbågar

08.10.2018

Jag fick det här receptet av min kollega Anna som är tokig i ostbågar. Själv så kan jag äta ett par och sedan räcker det. Men den här kakan lät ju så knasig så jag var ju bara tvungen att testa den. Det blev en god kaka där ostbågarna ger en härlig textur och tillför lite sälta till den annars väldigt söta kakan.

Omdöme: Supersimpelt, bara att smälta ner och röra ihop.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:

Botten:
100 g smör
100 g ljus- eller mörk choklad
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao

Topping
400 g mjölkchoklad
ca 1/2 påse ostbågar/cheez doodles (à 225 g)

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.
Smöra och bröa en springform, ca 20-24 cm i diameter.


Kladdkaka:

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret.
  3. Rör om tills all choklad har smält.
  4. Rör i socker, vaniljsocker och ägg.
  5. Sikta i mjöl, salt och kakao.
  6. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i springformen.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna.

Topping:

  1. Smält chokladen till toppingen och häll i ostbågarna.
  2. Rör om tills alla ostbågar är täckta med choklad.
  3. Häll ostbågarna över kakan och låt chokladen stelna i kylskåpet.