Knäckig päronpaj med ingefära

25.03.2018

Här är receptet på sommarens bästa efterrätt, jag hade aldrig ätit päronpaj innan jag smakade den här. Och nu är jag helt beroende av denna paj.

Omdöme: En supergod paj som verkligen smälter i munnen! Jag har provat två olika sorters päron och jag tycker helt klart att dom stora bruna Conference päronen blir bäst i pajen.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:

6 mogna päron
2-3 tsk riven färsk ingefära
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader, skala och kärna ur päronen.
  2. Smörj formen med smör, och skär päronbitarna i skivor.
  3. Börja sedan med knäck-täcket:
  4. Smält smöret i en kastrull, och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
  6. Lägg päronbitarna i den smorda formen och riv över ingefära.
  7. Klicka / bred ut smeten över frukten.
  8. Ställ in i mitten på ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
  9. Severa helst med en stor klick grädde, men går absolut att serveras med glass eller vaniljsås.