Kolasneddar

24.03.2018

Här är mitt recept på kolasneddar, dom får en riktigt god kolasmak och är en självklar kaka till julbordet

Omdöme: Enkelt och gott! Jag använder två olika sorters sirap med det går självklart att utesluta muscovadosirapen och bara använda ljussirap.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser:

200 g Smör
2 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 msk Ljussirap
3 msk Muscovadosirap
2 msk Vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk Salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Rör ihop rumstempererat smör tillsammans med strösocker, så att de blir ljust och fluffigt.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt det sedan i smörblandningen.
  4. Rör till sist i sirapen och arbeta ihop allt till en smidig deg.
  5. Dela degen och rulla ut till längder.
  6. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  7. Räffla med en gaffel.
  8. Grädda längderna i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  9. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
  10. Låt kolasnittarna svalna på plåten.