Köttfärslimpa med pizzatopping

09.09.2019

Jag hittade det här receptet på nätet och blev nyfiken på hur man mixat ihop köttfärslimpa med en pizza? Tänk dig att du gör en helt vanlig pizza men att istället för att lägga skinkan, tomatsåsen och osten på pizzabrödet... så lägger du den ovanpå en saftig köttfärslimpa...??? 

Visst låter det konstigt!?! Men jag kan säga att det var ruskigt gott att äta! I receptet ska det vara champinjoner och skinka i toppingen... Men eftersom jag avskyr svamp så har jag tagit bort den ur mitt recept och tillsatt lite mer krydda istället.

Omdöme: Den här köttfärslimpan är verkligen superenkel att göra, den blir saftig och har en riktigt god smak.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Färslimpan

700 g blandfärs

2 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök
2 tsk oregano
2 tsk salt

Tomatsås och topping

1 gul lök, finhackade
1 klyfta vitlök, finriven
2 dl krossade tomater
2 tsk timjan
2 tsk oregano
1 krm chilli
svartpeppar
salt
150 g rökt skinka, i grova strimlor
2 dl buffel-mozzarella, i grova bitar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan i en bunke och se till att dom är ordentligt blandade.
  2. Tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja tills dom mjuknat lite och tillsätt den krossade tomaten samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt och rikligt med svartpeppar.
  4. Toppa din köttfärslimpa skinkan och sedan med tomatsåsen.
  5. Fördela mozzarellaost överst på limpan.
  6. Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
  7. Servera med pressad potatis och sallad.