Kyckling Africana

17.04.2018

I min familj har vi ätit en rätt som kallas "Fläskfilé Africana" i många år. En lättlagad maträtt som alla kan uppskatta. Så jag tänkte att jag skulle utveckla den en aning och använda kyckling istället och jag måste nog erkänna att det blev mycket bättre än vad jag trodde att det skulle bli. Den här rätten kommer jag att göra många ggr i framtiden. Men med kyckling blev den väldigt lik Flygande Jacob, fast mycket bättre!

Omdöme: En enkel rätt som serveras i separata skålar så att alla kan välja hur dom vill ha den.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

500g kycklingfilé
1-2 pkt bacon
3 dl matlagningsgrädde
2 dl Mango chutney

Tillbehör
1 Påse Salta jordnötter
2 st Bananer
1 brk Mandarinklyftor

Jasminris
Grönsallad

Gör så här:

  1. Skiva upp och stek all bacon.
  2. Skiva upp kycklingen i lagom stora bitar.
  3. Lägg baconet åt sidan medan du steker kycklingen i pannan.
  4. Krydda kycklingen med salt, peppar och gärna lite cayennepeppar.
  5. När kycklingen är färdig tillsätter du bacon, grädde och mango chutney.
  6. Låt det stå och puttra en stund på svag värme medan du hackar upp en grönsallad.
  7. Skiva upp bananerna och lägg dom i en skål.
  8. Lägg även mandarinerna, jordnötterna och mango chutney i skålar.
  9. Servera allt med en härlig grönsallad och jasminris.