Lasagne

18.09.2020

En riktigt god lasagne kan ju vara hur gott som helst. Kombinationen pasta, köttfärs, ost och Béchamelsås är heeeelt underbart!

Omdöme: Smidigt och gott, svårast är väl att inte bränna såsen. Men om man bara rör försiktigt hela tiden så brukar det inte vara något problem. Något som också är väldigt viktigt är att du steker köttfärsen ordentligt, så att den får en härligt brun färg.


Svårhetsgrad
: 2/ 5

Ingredienser:

10-12 lasagneplattor
600 g blandfärs
1 gul lök, fin hackad
2 klyftor vitlök
400 g krossade tomater
0,5 dl chilisås
ca 2-3 msk tomatpure
2-3 morrötter, rivna
salt
peppar
Oregano
Cayennepeppar
olivolja, till formen
3 dl mozzarellaost, riven

Ostsås
4 dl Matlagnigsgrädde
2 msk Maizena
1 dl Riven ost
1 tsk Svartpeppar
1.5 tsk Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Béchamelsåsen, För att man ska kunna koncentrera sig på såsen så gör jag den först.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa ner mjölet i omgångar så att du inte får mjölklumpar
  5. Tillsätt mjölk och grädde under fortsatt vispning.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter, tills den tjocknar.
  8. Köttfärsen, Hetta upp en stekpanna med smör och stek färsen ordentligt, den ska vara genomstekt och fått en härligt nrun färg.
  9. Tillsätt lök, vitlök och rivna morrötter.
  10. Gör ett litet hål i mitten av köttfärsen så att du kommer åt stekpannan med tomatpuren, stek puren lite innan du blandar ut den i köttfärsen.
  11. Blanda ner konserverade tomater, chilisås, salt, peppar, oregano och cayennepeppar.
  12. Låt alltsammans sjuda, några minuter.
  13. Montering, Ringla lite olivolja i en ugnsform.
  14. Täck bottnen med béchamelsås och sedan med lasagneplattor.
  15. Varva sedan sås, köttfärsröra, riven ost och lasagneplattor ungefär tre gånger.
  16. Avsluta med sås och riven ost på toppen.
  17. Grädda lasagnen i 20 minuter, eller tills osten fått vacker färg.
  18. Servera tillsammans med en god och krispig sallad och toppa gärna med lite oregano.