Lingonlax

09.09.2018

Det här jätte gode receptet fick jag av min kompis Ivan, som gör den här laxen varje jul. Ett super enkelt recept som verkligen blandar sött och salt med den härliga smaken av laxen. Att man sedan förbereder maten på ca 5 min gör ju inte saken sämre...

Omdöme: Enklare än så här blir det inte

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

4 pack frysta laxfilér
3 dl grädde
3 msk Bong Viltfond (med smak av kantanreller)
4 msk rårörda lingon
Timjan
Salt
Peppar

Pressad potatis
Grönsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Lägg laxfilérna i en ugnssäker form.
  3. Blanda grädden, fonden, lingonen och kryddorna i en bunke.
  4. Häll den kalla såsen över laxen.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 55 min.

Serveras med pressad potatis och en grönsallad.