Ljuvliga Kanelsnurror

22.03.2018

Det finns inte mycket som slår en nybakad kanelbulle och ett stort glas kall mjölk. Så här kommer mitt nya favoritrecept på kanelbullar! Det är ett enkelt bullrecept som ger riktigt, riktigt goda, stora och luftiga bullar. Ett stort plus för att det är endast en jäsning!

Omdöme: Ett bullrecept med endast en jäsning som ger stora, saftiga och supergoda bullar!!!

Svårhetsgrad: 3 / 5

Saftiga Kanelsnurror, 30 st:
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g smör, rumsvarmt
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
3 msk kanel, mald
200 g mandelmassa

Sockerlag:

1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vatten

Garnering:

Pärlsocker

Gör så här:

  1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp, ställ åt sidan.
  2. Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
  4. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av remonsen och vik sedan degen på mitten.
  5. Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
  6. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
  7. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter.
  8. Gör nu sockerlagen.
  9. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.