Mandelrutor med choklad
22.03.2018
Små kakor
är oftast verkligen superenkla att göra, så även i detta fall. Det här
receptet fick jag av min kollega Anna som verkligen är förtjust i dom
här kakorna. Kombinationen mandel och choklad är verkligen en hit. Jag måste väl erkänna att dom här kakorna inte blev dom vackraste jag bakat, men snabbt gick det och gott blev det iaf.
Omdöme: Goda kakor som går fort att göra och kräver minimal bakkunskap.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Det här behöver du:
250 g Smör, rumsvarmt
2 1/4 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
4 1/2 dl Vetemjöl
200 g Sötmandel
100 g mörka chokladdroppar
250 g Smör, rumsvarmt
2 1/4 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
4 1/2 dl Vetemjöl
200 g Sötmandel
100 g mörka chokladdroppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C
- Rör socker och smör pösigt.
- Tillsätt mjöl och vaniljsocker.
- Hacka mandeln (lämna gärna några lite större bitar för tuggmotstånd samt att det ser lite trevligt ut) och blanda ner den i smeten
- Tillsätt hälften av chokladen i smeten.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och platta ut smeten på plåten.
- Strö över resterande choklad.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-22 min.
- Skär kakan i bitar medan den fortfarande är varm.