Mazarinkaka

25.03.2018

Här är ett recept på en god mazarinkaka som jag fått av min mamma. I original receptet serveras kakan med en klick lättvispad grädde, men eftersom kakan ser ganska tråkig ut så valde jag att spritsa grädden ovanpå kakan istället.

Omdöme: Ett god kaka som är lätt att baka.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser:

Mördeg:
100g smör
1/2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl

Fyllning:
100g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
150g mald sötmandel
2-3 dl Äppelmos

3 dl grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 175-200°C

Mördeg

  1. Blanda mjöl och socker i en matberedare eller i en bunke.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Packa in degen i plastfolie och ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:

  1. Vispa smör och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen - ett i taget
  3. Tillsätt den malda mandeln och rör ihop till en smet.

Montering:

  1. Ta ut degen ur kylen och kavla den tunt.
  2. Tryck ut degen i en lätt smord form ca 24 cm i diameter. Degen ska gå 4-5 cm upp på kanten.
  3. Bred ut äppelmoset på botten och bred fyllningen över moset.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min.
  5. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. När kakan svalnat kan du spritsa grädden på kakan.