Mini kladdkakemuffins

02.08.2020

Jag var sugen på kladdkaka och hade massor av små muffinsformar, då kom jag på idén att slå två flugor i en smäll och göra mini kladdkakemuffins. Men när jag öppnade skafferiet så hittade jag även en burk med karamelliserad mjölk (Dulce de leche), så då sköt jag upp bakningen till nästa dag och fyllde upp en silikonform med små bollar av mjölken. Förhoppningen var att dom skulle vara hårda nästa morgon med dom blev bara sega och kladdiga. Men det gjorde iaf att det var lätt att stoppa i dom i formarna.

Omdöme: Väldigt enkelt att göra men det tar lite extra tid om man vill frysa ner mjölken.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

Ca 24 st
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör
0.5 tsk salt
1 brk Karamelliserad mjölk

Gör så här:

  1. Börja med att fylla små silikonformar med den karamelliserade mjölken, om du inte har formar kan du göra små bollar av mjölken och lägga på ett fat.
  2. Ställ in i frysen och låt kolan bli seg över natten.
  3. Sätt ugnen på 160°C, och placera ut 24 små muffinsformar på en ugnsplåt eller i en "muffinsformsplåt".
  4. Smält smöret och ställ åt sidan.
  5. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
  6. Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock.
  7. Häll ner det avsvalnade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
  8. Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
  9. Fördela smeten jämnt i formarna.
  10. Ta ut mjölken från frysen och forma små bollar av den sega kolan.
  11. Tryck ner bollarna i formarna.
  12. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vara lite lös när dina muffins är klara.
  13. Ställ in dom i kylen så dom får svalna i ca 2 timmar.