Oreo Cookie Dough Rutor

08.10.2018

Långt namn på en väldigt god kaka... Tänk dig en härlig kladdkaka som du sedan täcker med en härlig kaksmet med chokladbitar, som du sedan toppar med en smaskig chokladganache och lite krossade Oreokakor på toppen. Den här kakan är verkligen en blandning av en massa goda saker så den här får du inte missa.

Omdöme: Den är inte så svår att göra men det är ganska många olika moment innan alla fyra lagren ligger på varandra och kakan är färdig.

Svårhetsgrad: 2 / 5

Det här behöver du:

Botten/kladdkakan:
200 g smör
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 st ägg
0.5 tsk salt

Cookie Dough:
200 g smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
3 dl chokladknappar ljusa el mörka

Ganache
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde

Topping
1.5 paket Oreokakor

Gör så här:

Kladdkaka:

  1. Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i micro eller på spisen, ställ det åt sidan så att det får svalna.
  3. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
  4. Knäck i äggen och rör om till en tjock smet.
  5. Häll ner det avsvalnade smöret och rör ihop en jämn smet.
  6. Tillsätt saltet och rör ihop.
  7. Bred ut smeten i långpannan.
  8. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta, mitten ska vara ganska lös.
  9. Ställ in kakan i kylen medan du gör kakdegen.

Kakdeg:

  1. Börja med att vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.

  2. Rör ner mjöl och mjölk.

  3. Knåda in chokladknapparna i degen.

  4. Tryck ut kakdegen ovanpå kladdkakan och ställ tillbaka den i kylskåpet.

Chokladganache:

  1. Hacka chokladen i grova bitar (så smälter den bättre)
  2. Värm grädden i micron eller i en kastrull på spisen.
  3. När grädden är varm lägger du i chokladen i den varma  grädden.
  4. Vänta några sekunder så chokladen börjar att smälta, sen rör du tills all choklad smält och du har fått en slät och fin ganache.
  5. Låt ganachen svalna i rumstemperatur.

Garnering:

  1. Bred den avsvalnade chokladganachen på kakan.
  2. Toppa med grovt krossade/hackade Oreos.
  3. Ställ sedan i kylskåp i ca. 20-30 minuter och skär sedan i rutor.