Pizzasallad

26.03.2018

Jag fick det här receptet av en kollega som har letat och letat efter det optimala pizzasallad receptet. Efter att ha smakat det här receptet så måste jag nog säga att vi börjar närma oss målet.

Omdöme: En riktigt god pizzasallad med lagom syra och sälta
Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser:

400 g vitkål
1 liten röd paprika
1,5 msk kallpressad rapsolja
1,5 msk vatten
1 msk ättika
0,5 tsk italiensk salladskrydda
0,5 tsk sötströ
0,5 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Strimla vitkål och paprika tunnt, gärna med en osthyvel.
  2. Lägg strimlorna i ett durkslag och häll kokande vatten över så att grönsakerna mjuknar lätt. Låt rinna av ordentligt och lägg sedan i en skål.
  3. Blanda rapsolja, vatten, ättika, italiensk salladskrydda, sötströ, salt och svartpeppar. Häll dressingen över grönsaksstrimlorna och blanda ordentligt.
  4. Låt salladen stå i kylen i en burk med tätslutande lock tills den ska ätas (gärna något dygn i förväg eller minst en timme).