Rabarberpaj med smuldeg

26.05.2019

Äntligen är det säsong för rabarbern!!! Tänk så gott det kan vara med lite syra i bakverk. Mina favoriter är ju så klart pajen, saften och sirapen. Men kombinationen jorgubbe och rabarber är en uppstickare som kommer att användas flitigt framöver.

Omdöme: En god och somrig paj med riktigt härligt syrlig smak.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser:

500 g rabarber
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
170 g rumsvarmt smör

2.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°c
  2. Skölj och skala rabarbern, jag brukar använda en potatisskalare för att få bort det trådiga "skalet" på rabarbern.
  3. Skär rabarbern i skivor.
  4. Lägg rabarbern i botten på en pajform och strö över 0.25 dl strösocker samt vaniljsocker.
  5. Nyp ihop det mjuka smöret tillsammans med vetemjöl, havregryn och 0.5 dl strösocker till en smuldeg.
  6. Strö smuldegen över rabarbern.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Servera med glass eller vaniljsås.