Saftiga Kanel- och Vaniljsnurror
22.03.2018
Jag har i flera år bakat mina bullar med Leila Lindholms klassiska recept. Men efter att ha provat Fridas recept från hennes blogg så har jag numera fått ett helt nytt favoritrecept!
Omdöme: Supergod bullar som både blir stora och saftiga.
Svårhetsgrad: 3 / 5
Recept från Fridas Bakblogg
Det här behöver du:
5 dl Standardmjölk, rumsvarm
50 g Jäst
1.5 msk Kardemummakärnor
1 dl Strösocker
1 Ägg
1 msk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
150 g Smör, rumsvarmt
12-15 dl Kärnvete/Vetemjöl Special
Fyllning:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Farinsocker
1.5 tsk Vaniljpulver
2.5 msk Kanel, mald - för kanelbullar
Sockerlag:
1 dl Strösocker
1 dl Vatten
Garnering:Pärlsocker
Gör såhär:
- Börja med att hälla mjölken i bunken till din assistent.
- Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt.
- Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper bunkens kanter.
- Täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1.5 - 2 h.
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en slät massa.
- Ställ åt sidan.
- Stjälp upp den färdigjästa degen på lätt mjölad arbetsbänk.
- Kavla ut till en stor rektangel och bred sedan på fyllningen.
- Vik degen på mitten.
- Skär ut 2 cm- remsor av hela degen och snurra ihop dem till snurror.
- Lägg på bakpapperklädda plåtar och täck med bakduk.
- Låt jäsa i 1 h.
- Sätt under tiden ugnen på 225°C.
- När bullarna jäst färdigt gräddar du dem mitt i ugnen i 12-15 minuter.
-
Koka under tiden upp strösocker och vatten tills allt socker smält.
- Pensla sedan sockerlagen på bullarna direkt när de kommit ut ur ugnen.
- Strössla över pärlsocker och låt dem sedan svalna på ett galler.