Saftiga Kanel- och Vaniljsnurror

22.03.2018

Jag har i flera år bakat mina bullar med Leila Lindholms klassiska recept. Men efter att ha provat Fridas recept från hennes blogg så har jag numera fått ett helt nytt favoritrecept!

Omdöme: Supergod bullar som både blir stora och saftiga.

Svårhetsgrad: 3 / 5

Recept från Fridas Bakblogg

Det här behöver du:
5 dl Standardmjölk, rumsvarm
50 g Jäst
1.5 msk Kardemummakärnor
1 dl Strösocker
1 Ägg
1 msk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
150 g Smör, rumsvarmt
12-15 dl Kärnvete/Vetemjöl Special

Fyllning:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Farinsocker
1.5 tsk Vaniljpulver
2.5 msk Kanel, mald - för kanelbullar

Sockerlag:
1 dl Strösocker
1 dl Vatten

Garnering:Pärlsocker

Gör såhär:

  1. Börja med att hälla mjölken i bunken till din assistent.
  2. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt.
  3. Rör om tills jästen löst sig.
  4. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper bunkens kanter.
  5. Täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1.5 - 2 h.
  6. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en slät massa.
  7. Ställ åt sidan.
  8. Stjälp upp den färdigjästa degen på lätt mjölad arbetsbänk.
  9. Kavla ut till en stor rektangel och bred sedan på fyllningen.
  10. Vik degen på mitten.
  11. Skär ut 2 cm- remsor av hela degen och snurra ihop dem till snurror.
  12. Lägg på bakpapperklädda plåtar och täck med bakduk.
  13. Låt jäsa i 1 h.
  14. Sätt under tiden ugnen på 225°C.
  15. När bullarna jäst färdigt gräddar du dem mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  16. Koka under tiden upp strösocker och vatten tills allt socker smält.
  17. Pensla sedan sockerlagen på bullarna direkt när de kommit ut ur ugnen.
  18. Strössla över pärlsocker och låt dem sedan svalna på ett galler.