Salted Chocolate Caramel Pie

25.03.2018

Det här receptet bjöd jag mina arbetskamrater på och jäklar vilken succe pajen gjorde! Blandningen mellan sött och salt är oslagbart!!!

Omdöme: Den här pajen kan nog var den enklaste och snabbaste pajen jag någonsin gjort, och det är nog bara päronpajen som är godare. Kombinationen med kola, choklad och salt är helt fantastisk.

Svårhetsgrad: 1 / 5 (lättare än den här kan det inte bli)

Det här behöver du:

1/2 pkt digestiv
100 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad ( jag hade salta mandlar)
1 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt

Serveras med lättvispad grädde & färska bär.

Gör så här :

  1. Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör.
  2. Fördela ut i en rund form på 24 cm.
  3. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten, och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket.
  4. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp.
  5. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning.
  6. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät.
  7. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
  8. Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.