Snabb frukostfralla
24.06.2019
Färskt bröd till frukost är ju verkligen såååå gott. Här är ett recept på snabba och goda frallor.
Receptet gör 6 st frallor
Omdöme: Enkelt och gott, du behöver ingen maskin för att få ihop degen.
Svårhetsgrad: 1/ 5
![](https://ae96283b4d.clvaw-cdnwnd.com/1df8e5f58b54c0d0feb954b3a69d2377/200000158-53d8754d3e/snabbfrallor.jpg?ph=ae96283b4d)
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
Vallmofrön
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och
salt i en bunke.
- Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över
mjölblandningen.
- Rör ihop allt till en kladdig deg.
- Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
- Rulla bollar av degbitarna.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla bröden med olja.
- Strö vallmofrön över bollarna.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 12-14 min.
- Låt dem svalna på
plåten.
Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.