Snickerskaka

05.03.2019

Jag hittade den här kakan på "Fridas bakblogg" som är en av mina absoluta favoritbloggar. En supergod snickerskaka med extra allt. Den är väääldigt mäktig så räkna med att den räcker till 15-20 bitar. Den tar lång tid att göra så börja i tid!

Omdöme: Utseendemässigt så misslyckades jag första gången för att jag tog ur kakan ur formen för tidigt, men följ receptet noga så blir det mycket bättre.

Svårhetsgrad: 3 / 5

Ingredienser

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 msk jordnötssmör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Jordnöttsfluff:
1 burk marshmallowfluff
1.5 dl chrunchy jordnötssmör

Kola:
220 g mjuk gräddkola, t.ex. Werthers
2 msk vispgrädde
2 dl salta jordnötter

Garnering:
200 g mörkchoklad

Gör så här:

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
  2. Klipp ut en kvadrat av ett bakplåtspapper och lägg det i botten på formen.
  3. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
  4. Rör ihop jordnötssmör, strösocker och ägg i en bunke.
  5. Tillsätt sedan smörblandningen och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  6. Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl.
  7. Rör till en klumpfri smet.
  8. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.

Jordnötsfluff

  1. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke.
  2. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt.
  3. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 20-30 minuter.
Jordnötskola
  1. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt.
  2. Rör om då och då tills all kola smält.
  3. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten.
  4. Låt stelna i kylskåp i cirka 30 minuter.

Garnering

  1. Skär försiktigt med en kniv längs med kanterna på formen, och vält försiktigt ur kakan ut ur formen.
  2. Ta bort bakplåtspappret, och lägg kakan på ett fat.
  3. Smält chokladen över vattenbad eller i micron.
  4. Låt den svalna något innan du ringlar den sedan i ett fint mönster över kakan.
  5. Låt stelna helt före servering.