Sötsalta jordnötskakor
26.10.2020
Jag hittade dom här små kakorna i boken "Söta saker" av Theresia Erneborg, och bjöd på dom på jobbet. Vi konstaterade att dom var lätta att baka men svåra att sluta att äta.
Omdöme: Väldigt enkelt att göra men svårt att sluta äta
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser
Ca 40-50 st
1 dl strösocker
1 dl Farinsocker
2 3/4 dl vetemjöl
100 g smör
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl jordnötssmör (jag använde chunky)
1 ägg
Gör så här:
- Börja med att slå på ugnen på 200°C
- Blanda strösocker, farinsocker, smör, vaniljsocker och jordnötssmör.
- Rör i ägget
- Tillsätt mjöl, bakpulver och salt.
- Forma degen till små bollar och ställ dom glest på en plåt med bakplåtspapper.
- Platta till kakorna med hjälp av en gaffel (så blir dom "randiga")
- Grädda kakorna i ugnen i 8-10 min