Sötsalta jordnötskakor

26.10.2020

Jag hittade dom här små kakorna i boken "Söta saker" av Theresia Erneborg, och bjöd på dom på jobbet. Vi konstaterade att dom var lätta att baka men svåra att sluta att äta.

Omdöme: Väldigt enkelt att göra men svårt att sluta äta

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

Ca 40-50 st
1 dl strösocker
1 dl Farinsocker
2 3/4 dl vetemjöl
100 g smör
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl jordnötssmör (jag använde chunky)
1 ägg

Gör så här:

  1. Börja med att slå på ugnen på 200°C
  2. Blanda strösocker, farinsocker, smör, vaniljsocker och jordnötssmör.
  3. Rör i ägget
  4. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt.
  5. Forma degen till små bollar och ställ dom glest på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Platta till kakorna med hjälp av en gaffel (så blir dom "randiga")
  7. Grädda kakorna i ugnen i 8-10 min