Trippel Choklad tårta

25.03.2018

Det här receptet har jag fått av min svägerska Karin. En supersmaskig tårta med två lager av härligt krämig bavaroise i både mörk och ljus choklad, samt med en kladdkaka i botten.

Omdöme: Supergod tårta som egentligen inte är så svår att göra men jag har misslyckats några ggr, och har faktiskt inget riktigt svar på varför den blivit flytande några av gångerna. Men följer du receptet noga så ska du få ett perfekt resultat.
Tårtan går utmärkt att göra dagen innan gästerna kommer.

Svårhetsgrad: 3/ 5

Recept: Karin Fahlman

Det här behöver du:
100 g Smör
3 dl Strösocker
2 st ägg
1 tsk Vaniljsocker
1 knivsudd salt
4 msk Kakao
1,5 dl Vetemjöl

Mousse
5 dl grädde
100 g vitchocklad
100 g mjölkchoklad
2 st gelatinblad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Vispa smör och socker pösigt.
  3. Rör ner äggen i smeten
  4. Blanda vaniljsocker, salt, kakao och mjöl i en annan bunke.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna i smörsmeten.
  6. Häll ner smeten i en smord springform, och grädda kakan i ca 30 min i ugnen. Kakan kommer att bli lite torrare än vanlig kladdkaka.
  7. Ta ut kakan och ställ den kallt.
Ljus och mörk bavaroise/ hård chokladmousse:
  1. Blötlägg gelatinet så att det får dra sig ca 10 min.
  2. Dela upp grädden i två bunkar (2,5 dl var)
  3. Vispa upp den ena grädden hårt.
  4. Koka upp den andra grädden i en kastrull och ta av den sedan från plattan.
  5. Tillsätt gelatinbladen i den varma grädden, och rör runt till bladen har löst upp sig.
  6. Dela den varma grädden i två bunkar, och tillsätt grovt hackad vitchoklad i den ena bunken och den grovt hackade mjölkchokladen i den andra bunken.
  7. Rör runt i bunkarna till choklad har smält, och låt chokladen svalna.
  8. Dela upp den hårt vispade grädden i två delar och vänd försiktigt ner grädden i chokladblandningarna.
  9. Montera först på mjölkchokladbavaroisen på chokladbotten.
  10. Ställ in den i frysen en liten stund så att den får stelna lite.
  11. Montera sedan på vitchokladbavaroisen överst på tårtan och ställ in tårtan i kylskåpet.
  12. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 2 timmar.

Strö gärna lite chokladspån eller riven choklad innan servering