Vaniljrutor i långpanna

03.11.2020

Jag fick det här receptet av en av mina spinningkunder, så jag var ju tvungen att testa den på min arbetskamrater... den gick hem! :)

 Omdöme: Dom var väldigt enkla att göra, men tipset är att dela botten och toppen och inte göra dom samtidigt, dvs om du inte har en väldigt stor matberedare.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

Ca 50 st
Smuldeg till botten och locket
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning
4 st ägg
2 dl Vaniljkvarg (jag använde Lindahls 2 x 150g)
5 dl Créme fraiche
3 dl strösocker
1 msk Vaniljsocker

Garnering
Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till smuldegen (botten och locket). Det är smidigt att slänga ihop smuldegen i en matberedare, men eftersom det är så mycket så rekommenderar jag att göra det i två omgångar.
  3. Tryck ut hälften av smuldegen på en bakplåtsklädd ugnsform ca 30 x 40 cm.
  4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll den över smuldegen i formen.
  5. Smula resten av smuldegen ovanpå fyllningen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter
  7. Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar.
  8. Pudra kakorna med florsocker innan servering.