Världens godaste chokladsnittar

23.03.2018

Du tror säkert att en klassiker som chokladsnittar inte kan bli bättre... då tror du fel!!! Jag råkade prova den här nya versionen av en riktig klassiker på matmässan och slängde mig över receptfoldern som låg på bänken.

Omdöme: En av mina nya favoriter på julbordet.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

175 g smör
2 1/2 dl Strösocker
3 tsk Vaniljsocker
4 msk Muscovadosirap
5 msk kakao
3 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Skal från en 1/2 apelsin, gärna obesprutad
1 ägg till pensling
Pärlsocker att dekorera med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap poröst.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna.
  4. Rulla degen till cirka 1 cm breda rullar.
  5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till.
  6. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
  7. Baka i ugnen 10 - 12 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna.
  9. Skär i sneda bitar medan längderna fortfarande är lite varma.