Wienernougat

23.03.2018

Sluta köpa Wienernougat på ask runt jul! Nu ska du börja göra din egen istället för den blir mycket godare, och jag kan lova att det är helt klart mycket lättare än vad du tror.

Omdöme: Det blir inte lättare än så här. Det går snabbt och smakar underbart.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du :
100 gram mjölkchoklad (eller om man hellre vill mörkchoklad 70 % )
250 gram nougat
100 gram flagad mandel (det finns numera även flagad mandel som redan är rostad att köpa i matvarubutikerna)

Gör så här :

  1. Om du inte köpt färdigrostad flagad mandel så börjar du med att rosta mandelns i en torr panna, se upp så den inte blir bränd.
  2. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bryter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandats samman.
  4. Vänd då ner den rostade mandeln. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper, ju mindre form- ju tjockare blir chokladbitarna. Ställ sedan svalt.
  5. Skär i bitar när wienernougaten är kall med en skarp kniv så att du får fina jämna bitar.