Vetebröd

Vetebröd

Bullar är helt klart det bakverk som jag fullkomligen älskar! En riktigt god kanelbulle och ett glas riktigt kall mjölk är svårslaget! Här hittar du recept på riktigt goda bullar och andra vetebröd.

Jag ÄLSKAR vaniljbullar så jag var ju bara tvungen att slänga ihop en god vaniljkräm och fylla mina nya favoritbullar med en krämig och söt vaniljkräm.

Karlsbaderbröd är en form av vetebröd, förr vanligt som kaffebröd i form av karlsbaderlängd. Namnet kommer från den västböhmiska staden och kurorten Karlsbad, på tjeckiska Karlovy Vary, i Tjeckien. Kurortens vatten var gulfärgat av någon form av oxiderat ämne i vattnet, som gjorde att vetebröden bakad med detta vatten också blev gulaktigt.

Jag har i flera år bakat mina bullar med Leila Lindholms klassiska recept. Men efter att ha provat Fridas recept från hennes blogg så har jag numera fått ett helt nytt favoritrecept!

Dom här bullarna är verkligen simpla att baka och goda att äta Dom går snabbt att göra och fyllningen är outstanding. Supergoda och alldeles perfekt att "bulla upp" frysen med.

Det finns inte mycket som slår en nybakad kanelbulle och ett stort glas kall mjölk. Så här kommer mitt nya favoritrecept på kanelbullar! Det är ett enkelt bullrecept som ger riktigt, riktigt goda, stora och luftiga bullar. Ett stort plus för att det är endast en jäsning!

mar. 22

Semla

En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är en underbar bakelse av fluffigt vetebröd med fyllning av mandelmassa och grädde.

Det här är mitt semmelbidrag till sommaren, för visst ska man kunna äta semlor året runt? För det kan väl knappast bli mer sommar än jordgubbar och grädde... svensk husmanskost...

mar. 22

Semmelwrap

Semlor kan nog vara min senaste drog. Och tro det eller ej men jag har aldrig lyckats hitta en semmelwrap när jag handlat semlor. Så då fick jag helt enkelt ta tag i det själv och baka egna...
Det var faktiskt enklare än vad jag trodde, och riktigt gott blev det också!