Julbak

Det är på dessertbordet till julen som jag verkligen får gå bananas varje jul. Julen 2017 blev det 26 olika bakverk/efterrätter (kanske lite extremt men har man startat upp en bakblogg innan jul så får man ju skylla sig själv)


Sluta köpa Wienernougat på ask runt jul! Nu ska du börja göra din egen istället för den blir mycket godare, och jag kan lova att det är helt klart mycket lättare än vad du tror.

En riktigt god kola att smaska på medan man öppnar julklapparna är ju inte helt fel. Det här receptet provade jag i julas och jag kan garantera att den kommer att kokas i många år framöver!!!

Du tror säkert att en klassiker som chokladsnittar inte kan bli bättre... då tror du fel!!! Jag råkade prova den här nya versionen av en riktig klassiker på matmässan och slängde mig över receptfoldern som låg på bänken.

Min fd kollega Mia Frisch berättade om sin jultradition med den supergoda vaniljparfaiten som hon gör varje år, och då var jag ju bara tvungen att prova den. Nu har den även blivit en tradition på mitt dessertbord på julbord.

En jul utan saffransbröd är ingen riktig jul. Det här receptet är nog det det godaste jag vet på julen. Kombinationen med saffran, vit choklad och mandelmassa är helt underbar!!!

mar. 23

Kanelkola

Den här kolan har jag provat att koka i några år nu och jag kan bara säga att den är supergod! Dock rekommenderar jag att man tar mer kanel än vad det står i receptet.

Lika självklart som att det ska finnas skinka på julbordet, är mormor Anna-Lisas farinlimpor att lägga skinkan på. Och självklart ska det vara äppelmos på skinkan! Ni som har senap på skinkan gör ju FEL FEL FEL!!!

Gillar du kolasneddar/kolasnittar? Då kommer du att älska den här versionen. Tänk dig smaken av kolakakorna med en liten touch av saffran... mums!

Saffransbröd är nog det viktigaste fikabrödet för mig på Julens dessertbord. Jag brukar göra det som kransar men i år har jag börjat att göra dom som bullar istället.

Ischoklad kanske inte är världen roligaste julgodis, men själva grundreceptet funkar utmärkt som grund och sedan går det att variera smakerna. Här är min version med polkagris. Jag gjorde dom i silikonformar som jag köpt från Söders Gourmet. Jag fyllde hålrummet på toppen av chokladen med en mörk choklad med lite chillismak.